torsdag 29. september 2011

Ustemt

Til tross for overskriften handler dette blogginnlegget ikke om musikk. På gassisk brukes nemlig ett og samme ord om det å være ustemt og....  det å ha diaré. Derfor kan man for eksempel si mens man stemmer gitaren på en konsert: "Eny, na ny olom-belona aza, dia mivalana indraindray", også ler alle sammen så de rister. (Ja, selv mennesker kan jo være ustemte/ha diaré iblant). 
Til poenget: Vi har vært ganske så friske alle sammen hele tida denne første måneden på Madagaskar. Dvs. alle av oss som ikke putter alt i munnen hele tida. Vi har nemlig to medlemmer av familien som har det med å spise sand/suge på steiner/rulle seg rundt i støv og skitt, og begge disse er for tiden skikkelig ustemte. Ikke nok med at de er ustemte om dagen, men hver natt betaler de også. (På gassisk brukes det samme ordet om det å kaste opp og det å betale) Helst hver sin natt, faktisk, slik at foreldrene ikke får sove. Skulle nesten tro de avtaler seg i mellom før de legger seg: "Stellef, i natt er det din tur: I natt får du betale slik at mamma og pappa må være våkne". "OK", tror jeg han svarer storesøstera si, "og da får jeg sove i deres seng hele natta også". "Ja, vel, så tar jeg neste natt", sier kanskje Norunn, og tenker at hun kanskje må spise litt ekstra sand fra volleyballbanen i morgen for å være sikker på at hun får noe å betale med neste natt igjen. 


Det er altså ganske bra med oss, men de to minste har problemer med å holde på føden. De er fortsatt blide og glade, men foreldrene begynner å ønske litt mer finstemte og ikke så ustemte barn. Håper det går over snart ... 


Vi synes det er litt vanskelig å finne et virkelig illustrerende bilde til denne posten, og har valgt å vise et bilde av en lemur som peller seg i øret i stedet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar